Powered By Blogger

2013. szeptember 16., hétfő

Na milyen a ter, leirok valamit es egybol helyreigazit! Lattam ma egy feher not egyedul motorozni :)

Ma nagyon "szentseges" napunk volt. Buthani szerzetesekkel es lakosokkal voltunk fantasztikus buddhista helyeken.

Az egyik az a hely, ahol a Prajnaparamita szoveget orzik. Ez a Sziv szutra es a mantraja pedig ez: Gate, gate, paragate, paraszamgate, bódhi szvaha. (Tovább, tovább, a túlsó partra, át a túlsó partra, bódhi szvaha.) itt reszletesebben: (http://zazen.hu/hu/irasok/szutrak/sziv-szutra), ezt a mantrat mondtak  a Kis Buddha cimu filmben is.
Ennek  a helynek az a kulonlegessege, hogy mind a negy kotet (100 ezer szutra) egy helyen van meg, ez egyik kolostorban sincs igy (40-60 ezer van nekik altalaban).
Ide elore be kell jelentkezni es egy nagyon titkosan orzott helyrol elohozzak, es megmutatjak. Csak szanszkritul van irva. Az elso oldalakat Mandzsusri (bolcsesseg aspktus) irta a huvelyk ujjaval a tobbit pedig diktalas utan jegyeztek le. Ez meg nem eleg, de a harmadik kotetet maga Nagardjuna hozta fel a Nagak (vizben elo, kigyo testu lenyek, akik a kincseket orzik) foldjerol! ( a lapokat nem lehett fotozni)



Kozvetlenul az epulet mellett lakott egy vampir! Van hozza egy hosszu historia is. Amikor nagy unnepseg van es az emberek felvonulnak az utcan akkor a vampir hazat kikerulik, mert felnek tole es rossz dolognak tartjak. Ez haz konyhaja, ahol a rizs fozte.


Utana voltunk meg Csenrezi (az egyutterzes megtestesulese) helyen.

Mahakala (vedelmezo) es Dzambala (boseg, gazdagsag) helyen.

Ok azok a motoros akikkel egy dugoban beszelgettunk ablakon keresztul es mikor mondtuk, hogy magyarok vagyunk (szombaton erkezett egy magyar srac, Zoli, aki szinten harom eve el kint, csak otthon volt latogatoban), akkor rogton ravagtak, hogy Budapest :)


Igazi nepali etelt ettem. Majd irok kulon a kajakrol is.
Vegul harom emeletes bevasarlo kozpontban voltam, ahol elkoltottem az osszes penzem es igy helyi jaratos busszal jottem vissza (tudjatok ez volt az aminek az ajtajabol az emberek csungtek kifele). Ezt megszigoritottak es ket eve nem lehet nyitott ajtoval utazni (elvileg :)
Irok majd kulon a kozlekedesrol is.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése