Powered By Blogger

2013. szeptember 13., péntek


Tegnap izgalmas nap volt. Sztrajk volt a varosban. Nagy volt a csend, nem kozlekedtek a buszok, taxikes egyeb neha meghatrozhatatlan jarmuvek. Mindneki gyalog kozlekedett,neha lehett latni motorsokat. Egy-ket taxi is ment, ok jol megszedtek magukat, ugyanis a repterrol Kimdol-ig, ahol lakom, normal napokon 700 rupiert hoznak el, tegnap ez 3.000 rupira szokott fel! Az utcasarkokon rohamrendork alltak, mindenhol katonakat szallito autokat lehetett eszre venni. Lattam par mentoautot is (persze ezt csak itt hivjak igy, nalunk kb :tejet szallito minibusznak mondanank). Este lattuk a hirekben, hogy igen kemeny volt a varos kozpontjaban a hangulat. A kepeket az esti hiradobol fotoztam.






es, hogy miert volt mindez?
A szerzetesek nem tudtak megmondani. Csak ma tudtam meg, Lakpa Sherpa baratomtol, aki egy helyi lakos, es turaboltot uzemeltet. Igaz nem sokaig, mert elmegy amerikaba szerencset probalni!
Tehat a sztarjk oka a benzin aremeles volt. Ez eleg vicceses hangzik nekunk, akkor mi mar szinte hetente sztrajkolnank. Igaz nincs autom, nem tudom pontosan mikor volt nalunk emeles, de nem oly reg  lehetett.

 

1 megjegyzés:

  1. Ijesztőek ezek a rohamrendőrök.
    Maradt volna minden a régiben, jakok, kolostorok, imazászlók...
    ...még hogy benzinár.

    VálaszTörlés